Ernæringsstrategi for flerdagersritt

Dersom du kommer helt ned på tom tank av karbohydrater i løpet av en etappe av et ritt, er det nesten umulig å fylle opp igjen tilstrekkelig neste dag. Prøver du på det, må du vente at etappen “dagen derpå” blir svært tung og vanskelig. Den eneste løsningen på dette er kontinuerlig påfyll av karbohydrater under hver images (3)etappe. Dette er av avgjørende betydning hvis du ønsker å hevde deg eller forbedre fjorårets prestasjoner i et flerdagersritt.

Frokosten før løpet bør være lett og enkel, med mye karbohydrater. Gode valg inkluderer brød, frokostblanding og grøt. Minst en time før løpet bør du også kjøre innpå noe koffein, og begynne å drikke Energy Source Extreme. Hvor mye du bør drikke avhenger av kroppsvekten, men veier du noe særlig mer enn 60 kg bør du ha i deg 750 ml. Veier du over 75 kg bør du også ta 1-2 kapsler med EnergyGel Plus. Behovet for karbohydrater går nødvendigvis opp med kroppsvekten og muskelmassen.

Hvor mye du greier å drikke i løpet av et ritt er avhengig av værforholdene og hvor mye du svetter. Den spesielle formelen som er brukt i Energy Source gjør at du kan drikke opptil en hel liter dersom det er varmt. Er det litt kjøligere, som det jo så ofte er i Norge, vil du kanskje drikke mindre, og da må du øke karbohydratinntaket på annet vis. Det beste alternativet er å ta én tablett Energy Gel fra High5 i timen, eller eventuelt to hvis du føler at du ikke greier å drikke noe særlig. Kjør på med Energy Gel Plus for å få i deg koffein underveis, men ikke ta mer enn én av disse i timen. Hvis du er sensitiv for koffein er det best å bare bruke de vanlige kapslene.

Noen ganger trenger du pauser i løpet av konkurransen. Deretter kan du underholde seg selv ved å sjekke Facebook, lese nyheter eller kanskje spille spill som Candy Crush eller hvorfor ikke prøve noe nytt casino hvor du kan spille gratis.

Hvis det er ekstra varmt eller du er spesielt utsatt for å få krampe, kan det være lurt å ta Zero Neutral Tabs under rittet for å få i deg elektrolytter og magnesium. Etter løpet bør du drikke en proteindrikk som for eksempel Protein Recovery fra High5. Innen 1-2 timer bør du også spise.