Ernæringsguide for triatlon

En triatlon er en av de største påkjenninger mennesker kan utsette kroppen sin for frivillig. Ved hjelp av High5 sine retningslinjer for ernæring er det imidlertid mulig å gi tilføre musklene så mye som 1000 gram karbohydrater i løpet av en 11-timers konkurranse i Ironman, den mest ekstreme formen for triatlon. Sammenlign det med ynkelige 400 gram som kroppen kan lagre før start! Med 2537756_a706c227strategien til High5, som forhandles av oss her på energysport.no, vil du også holde kroppen kontinuerlig hydrert og få en passende stimulans av koffein, alt sammen tilpasset øvelsen du skal delta i og kroppsvekten din.

Det første du bør gjøre er faktisk å kjøre på med karbohydrater i dagene før løpet, såkalt “carb loading”. Gjør du det, vil du sikre deg at du starter med fulle lager på konkurransedagen. Det er imidlertid viktig å huske at disse lagrene på ingen måte er tilstrekkelige for å stå distansen ut. Lagrene vil tømmes dersom du ikke fyller på med karbohydrater underveis.

På konkurransedagen bør du spise en lett frokost med mye karbohydrater. Fortsett å ta inn karbohydrater frem til start, gjerne med en High5 Energy Bar en gang i timen. Før du legger ut på svømmedelen drikker du et par dl vann og tar to kapsler Energy Gel Plus. Det viktigste er imidlertid ernæring i løpet av sykkeldelen. Her har du den eneste muligheten til å ta i deg mye næring i løpet av konkurransen. Drikk så mye Energy Source du bare kan under sykkeldelen. Helt mot slutten, før du begynner på løpedelen, bør du også ta inn noe koffein.

Mens du løper, må du få ordnet deg slik at du kan få inn mer energi og brennstoff til de etter hvert så slitne musklene. Da tar du noen flere Energy Gel Plus kapsler. Etter å ha kommet velberget i mål, følger du opp med proteinholdig drikke, og så spiser du et velfortjent måltid så snart du har fått dusjet, kledd deg om og kommet deg litt etter kraftanstrengelsen.